El Bikeabadesses és una entitat ciclista nascuda per la necessitat i l’interès d’uns quants aficionats d’aquest poble per tenir una entitat que englobés a tots els esportistes que tenim ganes de practicar i potenciar l’esport del ciclisme.

Creiem que el Ripollès i, en especial, Sant Joan són un lloc paradisíac per a la pràctica de totes les modalitats de ciclisme.

Tenim unes muntanyes majestuoses plenes de camins i corriols de tots els estils i nivells per a la pràctica de la BTT en totes les seves variants: trail, enduro i descens.

Tenim un carril bici magnífic per al cicloturisme familiar amb projecció de connectar-se, els propers anys, amb la xarxa de vies verdes de Catalunya que anirà de Ripoll fins a la costa passant per Sant Joan, Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

I també creiem que ens ubiquem en un punt geogràfic interessant per al ciclisme de carretera perquè tenim, en un radi de 25 km, diversos ports de muntanya de diferents categories on els fans del Purito o l’Alberto Contador poden esprémer al màxim les seves cames.

Creiem que el poble té un potencial immens per a la pràctica del ciclisme i no és d’estranyar que vulguem que Sant Joan es converteixi en un punt ineludible per als amants d’aquest esport.

Sabem també, que la potenciació d’aquest projecte pot portar un increment del turisme sostenible al poble. No serà un turisme de grans masses puntuals, que també el volem, si no un turisme que ens agrada anomenar “el turisme del gota a gota”: un turisme esportiu de poques persones, però continu.

Però, com ja dèiem, tampoc renunciarem a l’organització de grans esdeveniments esportius que posin Sant Joan de les Abadesses i la comarca del Ripollès al mapa de Catalunya, d’Espanya i, inclús (i per què no?), del món.